Ingrediënten (voor 2-3 personen):

  • 400 g speklappen (in reepjes gesneden)
  • 2 el zoete sojasaus
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook (geraspt)
  • 1 tl verse gember (geraspt)
  • ½ tl chilivlokken (meer of minder naar smaak)
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 150 g rijst

Meng de spekreepjes met sojasaus, ketjap, citroensap, knoflook, gember en chilivlokken. Zet minimaal 1 uur (langer mag ook) afgedekt in de koelkast.

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook of stoom de broccoli beetgaar (ca. 5 minuten), giet af en zet apart.

Verhit een koekenpan zonder olie en bak de speklappen op middelhoog vuur goudbruin.

Laat het vocht uit de marinade meekoken en indikken tot een sticky saus (dit duurt een paar minuten).

Verdeel de rijst over de borden, leg er de broccoli bij en schep de sticky speklapjes met saus eroverheen.

Heb je zelf een leuk recept?

Dien je recept in met foto en ontvang 250 punten voor een volgende bestelling.

Wat onze klanten zeggen

Mijn moeder, 87 jaar, is zo blij met de maaltijdboxen. Ze vindt het veel lekkerder dan het ‘voer’ van het verpleeghuis.

Margreet Rollink

Heel goed verpakt vlees en bevroren geleverd. De prijzen zijn echt geweldig voor ons tenminste betaalbaar!

Alex Schrauwen

Wordt altijd zeer fijn geholpen, problemen worden perfect opgelost….
Ga zo door!

Joke van den Berg

De waardering van www.vleesenvega.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 679 reviews.