
Ingrediënten (voor 2-3 personen):
- 400 g speklappen (in reepjes gesneden)
- 2 el zoete sojasaus
- 2 el ketjap manis
- 1 el citroensap
- 2 teentjes knoflook (geraspt)
- 1 tl verse gember (geraspt)
- ½ tl chilivlokken (meer of minder naar smaak)
- 1 broccoli, in roosjes
- 150 g rijst
Meng de spekreepjes met sojasaus, ketjap, citroensap, knoflook, gember en chilivlokken. Zet minimaal 1 uur (langer mag ook) afgedekt in de koelkast.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook of stoom de broccoli beetgaar (ca. 5 minuten), giet af en zet apart.
Verhit een koekenpan zonder olie en bak de speklappen op middelhoog vuur goudbruin.
Laat het vocht uit de marinade meekoken en indikken tot een sticky saus (dit duurt een paar minuten).
Verdeel de rijst over de borden, leg er de broccoli bij en schep de sticky speklapjes met saus eroverheen.