
Ingrediënten:
- 200 g kipshoarma
- 150 g gele rijst (ongekookt gewicht)
- ½ komkommer, in blokjes
- 2 tomaten, in blokjes
- ½ rode ui, in halve ringen
- Handje ijsbergsla, fijngesneden
- Olie om in te bakken
Yoghurtsaus:
- 3 el yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl citroensap
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Kook de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de kipshoarma in een beetje olie goudbruin en gaar. Snijd de komkommer, tomaat, rode ui en ijsbergsla en zet deze klaar in aparte bakjes.
Meng voor de yoghurtsaus de yoghurt, mayonaise, knoflook, citroensap, zout en peper in een kommetje tot een romige saus.
Leg op elk bord een bol gele rijst in het midden. Verdeel de kipshoarma, komkommer, tomaat, rode ui en ijsbergsla rondom de rijst. Lepel tot slot de yoghurtsaus eroverheen als frisse topping.
Gemaakt door #smullenmetloes